Humanekologi

Om människan och hennes totala omgivning

Om ämnet och denna sajt

 

Humanekologi är ett tvärvetenskapligt fält om studiet av människan i hennes större sammanhang. Man tittar på människan som individ och grupp, hur dessa organiserar sig i byar och städer och hur dessa i sin tur hänger samman med den omgivande naturmiljön och naturresurserna på denna jord.

 

I Wikipedia kan man läsa följande:

Humanekologi är studiet av förhållandet mellan människan och hennes totala omgivning. Detta inkluderar samspelet med och mellan natur, klimat, teknik, kommunikationer, försörjning, resurser, materialflöden, samhälle, kultur och livsåskådning i olika tider och i olika delar av världen.

 

Denna sajt är dedikerad åt humanekologi som ämne och forskningsfält. Alla som är intresserade och vill dela med sig kan bidra till sidornas innehåll. Använd kontaktsidan och kom med tips och förslag.

 

Redaktör för sajten är Mikael Jensen som har en fil kand med humanekologi som huvudämne, har doktorerat inom kognitionsvetenskap/utbildningsvetenskap och som har forskat om hållbar livsstil respektive lärande för hållbar utveckling.

 

Vi rekommenderar följande sajter:

www.babyshop.site

www.ekologiskabarnkläder.online

www.halsobloggen.com

www.kleankanteen.online

www.startaföretag.site